Koop een tweedehands camper met automaat en geniet!

Met een camper is alles aanwezig voor een luxe vakantie. Zo heeft u alle comfort in uw camper zoals u thuis gewend bent, van de volledig uitgeruste keuken tot de comfortabele slaapruimtes. Een integraal biedt u dan weer een ruimtelijk gevoel. Kiest u voor een camper met automaat, dan is dat uitstekend voor de chauffeur. Voor hem of haar is het immers ook vakantie.

Welke voordelen heeft een camper met automaat?

Het grootste voordeel van een camper die is voorzien van een automatische versnellingsbak is het rijgemak. Gezien u niet meer zelf hoeft te koppelen en te schakelen, wordt uw rijervaring een stuk eenvoudiger. Dat is voornamelijk erg fijn wanneer u lange ritten voor de boeg heeft of met files te maken heeft. Twee scenario’s die vaak voorkomen wanneer u met een camper reist.

Een tweede voordeel is een financieel voordeel. Een camper met automatische transmissie is vaak zuiniger dan het traditionele handschakelen. Dat komt omdat de automaat altijd de meest voordelige afweging maakt van welke versnelling te nemen, wat resulteert in een lager verbruik.

Semi-automaat of vol-automaat?

Er bestaan twee soorten automatische versnellingsbakken. Het verschil ligt hem in de constructie van de versnellingsbak en koppeling. Een vol-automaat is een automaat zoals u hem verwacht. Zo zijn de schakelmomenten niet erg aanwezig en begint de camper te rijden zodra u de rem loslaat. Een semi-automaat is van oorsprong een handgeschakelde versnellingsbak die is omgebouwd tot een automaat. Hierdoor zijnde schakelmomenten iets meer aanwezig en begint de camper pas met rijden wanneer er gas wordt gegeven. Parkeren wordt dan ook niet gedaan met de P-stand, maar met de versnelling of handrem op. Een vol-automaat is dus de betere keuze van de twee, maar iets duurder en zwaarder dan de semi-automaat.

Bekijk ons aanbod aan campers met automaat

Bent u op zoek naar een camper met automaat? Spang Campers kan u helpen in uw zoektocht en ondersteunt u helemaal van A tot Z wanneer u uw camper koopt. Dat wil zeggen: van het zoeken naar de juiste camper voor u tot het regelen van de verkoop. U kunt hieronder én in onze showroom in Hoogeveen ons aanbod bekijken.